Tähtvere dendropargi tiik jääb ootama vesiroose (1)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal oli roositiik veel kinni kasvanud, nüüd on ligi tuhande ruutmeetrine veesilm puhastatud ja lillede ootel.
Möödunud aastal oli roositiik veel kinni kasvanud, nüüd on ligi tuhande ruutmeetrine veesilm puhastatud ja lillede ootel. Foto: Sille Annuk

Kui tänavu võitsid Tartu linnavalitsuse kaasavast eelarvest raha koolide liikuma kutsuvad õuealad, siis möödunud aastal sai 75 000-eurose rahasüsti Tähtvere dendropark. Eelmistel aastatel koguni kolmel korral kolmandaks ehk esimesena toetuseta jäänud dendropargi ja Emajõe kalda liikumisradade arendamise idee pälvis mullu linlastelt enim hääli.

Projekt valmis

Praegu on suuremad tööd lõpetatud. Ligi aastaga on dendropargi ja Emajõe kalda liikumisrajad valmis. Tähtvere puhkepargi haldusjuht Marti Viilu ütles, et Emajõe ääres tehti korda ligi kaks kilomeetrit liikumisradu. Raha jagunes umbes pooleks: üks osa kulus Emajõe-äärsetele liikumisradadele ning teine roositiigi puhastamisele ja puhkeala loomisele. Praegu on roositiigiks kutsutava veesilma juures veel üsna sünge, sest puud on raagus ning uued puud ja põõsad istutamata. «Istutame tiiki ka vesiroose, mõned on sellised, mis õitsevad öösel, ja teised päeval, see lisab kontrasti» rääkis Viilu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles