Ilmuma hakkas parimate kodumaiste novellide raamatusari

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esitluse alguses istusid kuulajate ette Kajar Pruul (vasakult), Armin Kõomägi ja Johanna Ross. Hilinenud rongi tõttu lisandus neile hiljem Maia Tammjärv.
Esitluse alguses istusid kuulajate ette Kajar Pruul (vasakult), Armin Kõomägi ja Johanna Ross. Hilinenud rongi tõttu lisandus neile hiljem Maia Tammjärv. Foto: Sille Annuk

Tartu kirjandusmajas tuli esitlusele esimene kogumik uuest raamatusarjast «Eesti novell», mis hakkab kavakohaselt ilmuma kord aastas, et tuua lugejate ette valik aasta parimatest eesti novellidest.

Sarja üllitab MTÜ Eesti Jutt, mille on asutanud Armin Kõomägi. Värske raamatu on koostanud ta ise üheskoos Kajar Pruuli, Maia Tammjärve ja Made Luigaga, kellest kolm esimest istusid koos esitlust juhtinud Johanna Rossiga saali ette.

Esimese kogumiku kaante vahel on oma juttudega esindatud Meelis Friedenthal, Jüri Kolk, Janar Ala, Donald Tomberg, Mihkel Mutt, Mudlum, Mart Kivastik, Andrus Kivirähk, Juhan Voolaid jt. Nende meie kaasaegsete kõrval on avaldatud ka teos Friedebert Tuglase sulest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles