Elva vallavalitsus: inimestel ei ole põhjust karta

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elvas on jätkuvalt turvaline, kinnitavad vallaisad.
Elvas on jätkuvalt turvaline, kinnitavad vallaisad. Foto: Kristjan Teedema

Sel nädalal Eesti ajakirjanduses kõne all olnud Elva linnas toimunud pussitamine ei mõjuta Elva vallavalitsuse kinnitusel Elva linna elanike ohutust. Politsei sõnul oli tegu meeste omavahelise konfliktiga, mis teisi linnaelanikke ei mõjuta. 

Elva vallavanem Toomas Järveoja ütles, et politsei on teinud väga head tööd. «Elva linnas on kõne all olnud ka teine juhtum, kus kahtlustatakse meesterahvast koolitüdruku ahistamises. Ka selle mehe on politsei kinni pidanud,» ütles vallavanem ja kiitis inimesi, kes on tähelepanelikud olnud ning aidanud kahtlustatavad tabada.

Järveoja lisas, et ka need inimesed ja kogukonnad, kes ei ole veel naabrivalvega liitunud, võiksid enda ümber toimuva suhtes tähelepanelikumad olla: «Kuigi politsei teeb suurepärast tööd, saame ka ise oma turvalisusesse panustada ja ümbruskonnas toimuval silma peal hoida.​»

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk ütles, et Elvas toimunud pussitamises kahtlustatav on kinni peetud ja ta on pikaks ajaks vahi alla võetud. Niisamuti on kinni peetud ahistamises kahtlustatav mees.

Politsei andmetel on avalikus kohas toimepandud kuriteod Elvas väga erandlikud, seda kinnitab ka statistika. «Viimati leidis Elva linnas nõnda raske kuritegu aset üle 12 aasta tagasi. Seesugune juhtum on erandlik mitte üksnes Elva linnas, vaid kogu Tartumaal,» ütles Virk.

Pressiesindaja soovitus on, et kui inimesed soovivad oma kogukonna turvalisusesse panustada, tasub kindlasti märgata pisiasju. «Kui näete tänaval, et keegi nääkleb, siis ei tasu arvata, et see läheb kindlasti üle, võib-olla oleks mõistlik kohe politsei kaasata,» ütles Virk. Ta julgustas inimesi politsei poole muredega pöörduma.

Kerly Virk lisas, et Elva juhtumite üle otsustab kahtlustatavate saatuse kohus ning kõik seesugused teod saavad vastava karistuse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles