IDeeJazzi kava kaunistab koravirtuoos Gambiast

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulja Sona Jobarteh on ka koravirtuoos.
Laulja Sona Jobarteh on ka koravirtuoos. Foto: IDeeJazz

9. novembril algab kaheksas festival IDeeJazz, mille aegu saab kuni esmaspäevani ühtekokku 15 kontserdil Tartus ja samuti Narvas kuulata muusikuid Euroopast ja Aafrikast.

«Uhkusega toon festivali artistide listist esile Gambia juurtega rahvusvahelise staari Sona Jobarteh’i, kes on maailma esimene naisrahvalaulikust koravirtuoos ning ühtlasi suurepärane laulja, helilooja ja ühiskonnaaktivist,» ütles festivali peakorraldaja Oleg Pissarenko. «Erilist elamust lubame ka Saksamaa muusikatööstuse ühe tippekspordiartikli ansambel De Phazzi esituses.»

Eksootikat lisab festivali kavasse klubilikku seisundimuusikat viljelev Istanbuli trio Islandman, kes võitis tänavu Montreaux’ festivali džässansambli preemia. Selle trio kontsert 9. novembril kell 19 ERMi teatrisaalis avabki seekordse festivali.

IDeeJazzi kavas on muusikuid ka Poolast, Lätist, Soomest, Venemaalt ja Türgist.

«Ja loomulikult saame taas kokku meie kultuuri kahe tähtsaksofonisti ja nende sõpradega,» lisas Pissarenko. «Tartus tähistame Lembit Saarsalu 70. sünnipäeva ja mõlemas festivalilinnas laseme enda meeleolud klubimuusika lainetele viia Villu Veskil koostöös särava Laura Põldverega. Narva publikul on ka eriline võimalus nautida Venemaa džässi Tanja Balakirskaja ja Dmitri Ilugdini trio esituses.»

Siinkohal saab vaadata festivali Tartu-kava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles