Politsei pidas Elvas kinni tänaval koolitüdrukut ahistanud mehe (1)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Joakim Klementi

Käesoleva nädala algul läks sotsiaalmeedias liikvele ühe Elva lapsevanema kirjeldus sellest, kuidas tema 7-aastane tütar oli koos sõbrannaga koolist koju tulles saanud ehmatava kogemuse osaliseks.

Naise väitel astus tänaval laste juurde mees, haaras tema tütre sõbrannal käest ja surus selle oma kubeme piirkonda.

Lõuna prefektuuri lastekaitsegrupi juhtivuurija Liia Kilp ütles neljapäeva pärastlõunal, et politsei on alustanud selle juhtumi üksikasjade uurimiseks kriminaalmenetlust ning selle käigus on kuriteos kahtlustatavana kinni peetud 51-aastane kohalik mees.

Sama isik on varem kahel korral alaealise suhtes toime pandud seksuaalkuriteos süüdi mõistetud.

«Soovitame vanematel julgustada lapsi rääkima, kui mõni kahtlaselt käituv inimene on püüdnud nendega kontakti saada või on nende juuresolekul mingil muul moel sobimatult käitunud. Kui politsei saab kiirelt selgitada võimaliku seksuaalkuriteo asjaolud ja selle toimepanija, on võimalik isik vastutusele võtta ning ennetada järgmiste võimalike ohvrite kannatusi,» ütles Kilp.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Raul Heido sõnul esitab prokuratuur homme kohtule taotluse kuriteos kahtlustatava elvalase vahistamiseks. «Kuna tegemist on lapse vastu suunatud raske seksuaalkuriteoga ja kahtlustatav on varemgi seksuaalkuritegude eest kohtu all olnud, on selliste kuritegude toimepanemise välistamiseks vajalik tema vahistamine,» ütles ta.

Praegune kahtlustus käsitleb vaid üht, eelnimetatud juhtumit. Praeguseks kogutud andmed ei ole andnud alust kahtlustada meest teistes samalaadsetes hiljutistes tegudes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles