Auravad gaasimahutid ajasid päästjad Riia mäele

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad käisid täna hommikul ülikooli molekulaar- ja rakubioloogia instituudis gaasileket kontrollimas. Leket siiski ei tuvastatud.
Päästjad käisid täna hommikul ülikooli molekulaar- ja rakubioloogia instituudis gaasileket kontrollimas. Leket siiski ei tuvastatud. Foto: Kristjan Teedema

Täna kella kümne paiku sai häirekeskus teate, et Riia tänaval Tartu ülikooli molekulaar- ja rakubioloogia instituudi juures on tunda gaasi lõhna ning maja juures asuvad gaasimahutid auravad kahtlaselt.

Kohale sõitnud päästemeeskond vaatas sündmuskoha üle ning leidis, et tegemist polnud  kardetud gaasilekkega.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik selgitas, et maja küljes asuvad lämmastiku mahutite pinnalt hakkas aurustuma sinna kogunenud vesi, mis praeguse temperatuuri juures on tavaline füüsikaline protsess. Ka gaasilõhn võis väljakutsujale olla vaid näiline, sest gaasileket hoones ega selle ümbruses ei olnud.

«Gaasilekked on praegu väga õrn teema ning loomulikult, kui on mingi gaasireostumise kahtlus, siis tuleb päästjad kutsuda,» rõhutas Kiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles