Must Kast avab julma diktaatori maailma

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patriits Mereial (lamamas, Karl Edgar Tammi) keisri õukonnas pikka pidu pole. Usaldamatus valitseja vastu on kuritegu ja selle karistuseks saab olla vaid surm keisri (Kaarel Targo) käe läbi. 
Patriits Mereial (lamamas, Karl Edgar Tammi) keisri õukonnas pikka pidu pole. Usaldamatus valitseja vastu on kuritegu ja selle karistuseks saab olla vaid surm keisri (Kaarel Targo) käe läbi. Foto: Kristjan Teedema

Hämaras ruumis kuldsel poodiumil seisab Rooma keiser Caligula. Ta on kutsunud vaibale ühe oma alamatest, patriits Mereia. Caligula mõistab, et Mereia ei usalda teda. Viimane kardab, et keiser ta mürgitab.

Caligula tambib tapariistaga sodiks Mereia pea. Kirjeldatu on Tartu teatri Must Kast uuslavastuse proov. «Caligula» põhineb kirjaniku ja filosoofi Albert Camus’ samanimelisel näidendil ja esietendub 8. novembril Genialistide klubis (Magasini 5).

Kõrvaline tapmine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles