Galerii: Vanemuise kontserdisaalis esinenud kuulsused jätsid nähtava jälje

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanemuise kontserdimaja tähistab 8. novembril oma 20. aastapäeva. Kahe aastakümne jooksul esinemas käinud kuulsused on jätnud endast jälje selles asutuses tarvitusel olnud külalisteraamatutesse, millest praeguseks on tarvitusel kümnes. Oktoobri lõpus lisandus neile üheteistkümnes, nende eelkäija. Sellesse kogus fotosid ja esinejate autograafe tollase kontserdisaali tegevust administreerinud Lilian Ustav (1931-2010).

Kontserdimaja juhile Kulvo Tamrale andsid ajalooallikalise väärtusega raamatu ja samast ajast pärit muusikaliste kuulsuste fotodega kasti kingitusena üle Lilian Ustavi pojapoeg Valter ja minia Maare Ustav.

Nahka köidetud külalisteraamatu on kinkinud Vanemuise teatrile uue maja avamise puhul 3. novembril 1967 Eesti kunstnike liit koos kunstifondi ja kunstitoodete kombinaadiga.

Esimene kuupäevaga sissekanne on Voldemar Kuslapilt, kes tuli Vanemuise kontserdisaalis kuulajate ette 9. juulil 1971, kaasas naljamehest näitleja Eino Baskin ja ansambel Emil Laansoo juhatusel.

Viimane, kes jättis endast Vanemuise kontserdisaali külalisteraamatusse kirjalikult nähtava jälje, on näitleja Ljudmila Gurtšenko. Ta tegi seda augustis 1994. Sellega saigi külalisteraamat täis.

7. novembri Tartu Postimehes saab lugeda Eesti Kontserdi allasutusena tegutseva Vanemuise kontserdimaja algusest, mida meenutavad praegune kontserdimaja juht Kulvo Tamra ja omaaegne direktor Laine Randjärv, kelle perekonnanimi oli siis veel Jänes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles