Vana Tartumaa muuseumi uued elamised täitusid üürnikega kiiresti

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva Kodu tegi Männilinnas endise Tartumaa muuseumi hoonest üürimaja. Et selle korterid on üürnikega täidetud, näitas Elva Kodu üks omanik Margo Laul, milline näeb välja kahe magamis- ja elutoaga külaliskorter.
Elva Kodu tegi Männilinnas endise Tartumaa muuseumi hoonest üürimaja. Et selle korterid on üürnikega täidetud, näitas Elva Kodu üks omanik Margo Laul, milline näeb välja kahe magamis- ja elutoaga külaliskorter. Foto: Margus Ansu

Ehitusbuumi Elvas märgata ei ole: eramuid on küll üles vuntsitud ja juurdegi tehtud, aga viimased korterelamud valmisid seal aastaid tagasi. Nii polegi imestada, et osaühingu Elva Kodu nelja vanasse puumajja tehtud üürikorterid on läinud nagu soojad saiad.

Ettevõtte viimane töö, vaksali vastas 2013. aastast tühjana seisnud endise Tartumaa muuseumina tuntud kroonuhall kahekorruseline kortermaja aadressiga Pikk 2 valmis suvel. Teisel korrusel on nüüd muuseumi näitusesaalide asemel kaheksa elamist, neist kuus üüri- ja kaks külaliskorterit lühemaks ajaks Männilinna tulijatele. Esimesel korrusel on ruumidel äridele.

Peale Pikk 2 korterite on Elva Kodul korda tehtud ning välja üüritud Tuletõrje tänaval soetatud kaks ja Jõe tänaval üks vana puumaja, mis aastaid tühjana seisid.

Elva vald tunnistas Elva Kodu OÜ rajatud Pikk 2 ja Jõe 4 kortermajad Elva arendusprojektiks 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles