Politsei tabas Tartus viis roolijoodikut

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei tabas autoroolist viis purjutajat.
Politsei tabas autoroolist viis purjutajat. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Tänavu aasta oktoobri lõpuks oli liiklusõnnetustes hukkunud 61 inimest, arstiabi vajas rohkem kui 1500 liiklejat. Alkoholi tarvitanud juhid põhjustasid 112 õnnetust, milles sai surma 11 ja viga 144 inimest.

Mullu hukkus liikluses 67 inimest. Tänavu kümne kuuga on liikluses hukkunud kuus inimest vähem kui möödunud aastal, aga aastavahetuseni on jäänud veel kaks kuud. Selleks, et raskeid liiklusõnnetusi vältida, võtsid täna politseinikud üle Eesti ette kainuskontrolli.

Hommikul alustasid politseinikud roolikeerajate kainuse kontrollimist ning esimesed rikkujad tabati kiiresti.

Tartu välijuht Sander Kullamaa ütles, et Tartu liikluspolitseinikud kontrollisid täna viie tunni vältel Tartus autojuhtide kainust. Puhuma pandi üle 2000 autojuhi ning nende seast viiel tuvastati alkoholi tarvitamise tunnused, mis toob kaasa väärteomenetluse. «Arvestades, et alkoholi pruukinud autojuhtide hulk, kelle politsei tabas, on vaid väike osa kõigist neist, kes purjutanuna rooli istuvad, teeb olukord mõistagi murelikuks,» ütles ta

Sel aastal on joobes juhi süül juhtunud Tartumaal 29 avariid, milles hukkus kaks ja sai viga üheksa inimest. Kullamaa sõnul saanuks selliseid traagilisi tagajärgi vältida, kui autojuhid olnuks kained ning keskendunud auto juhtimisele. «Kui keegi märkab liikluses joobekahtlusega autojuhti, tuleb sellest hädaabinumbril teada anda,» julgustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles