Lähte suusaradade tegemine muutub kiiremaks (2)

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähte suusaradadele paigaldatakse kunstlume tegemiseks veetorustikku, mis rajameister Jaanus Robi sõnul on alles torusüsteemi esimene etapp.
Lähte suusaradadele paigaldatakse kunstlume tegemiseks veetorustikku, mis rajameister Jaanus Robi sõnul on alles torusüsteemi esimene etapp. Foto: Margus Ansu

Lähtel hakkab valmis saama torustik, mis aitab järveveest hõlpsamini ja kiiremini kunstlumest suusaradu teha. Toruliini pikkus on 340 meetrit ja selle abil saab kunstlume alla pool kilomeetrit suusarada, lisaks staadioni Lähte kooli juures. Seega saab suusad edaspidi otse kooli juures alla panna.

Rajameister Jaanus Robi sõnul teeb uus torustik tema töö lihtsamaks, sest enam ei pea vedama sadu meetreid voolikud. Uue toru küljes on veevõtukohad, millest lumekahuritesse vee saamiseks piisab lühikestest ühendusvoolikutest.

Ajavõit tuleb sellest, et lume saab teha otse rajale ja pole mingit vedamist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles