Lugejad tõid raamatuid tagasi kastitäite kaupa

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Tartu ülikooli raamatukogus Indrek Hargla teose järel käinud tudengi Karl Viksi selja taga riiulis on ligi sada raamatut. Viivisevabal päeval tagastati pea 700 raamatut, mis täidavad oma seitse riiulit.
Eile Tartu ülikooli raamatukogus Indrek Hargla teose järel käinud tudengi Karl Viksi selja taga riiulis on ligi sada raamatut. Viivisevabal päeval tagastati pea 700 raamatut, mis täidavad oma seitse riiulit. Foto: Laila Kaasik

Novembrikuu esimesel päeval avas Tartu ülikooli raamatukogu taas uksed – ehitus on lõppenud ja maja täielikult valmis. Sel puhul ei pidanud lugejad tagastamise kuupäeva ületanud raamatute eest viivist maksma.

Viivisevaba päevi on ülikooli raamatukogus harva ja seetõttu tagastasid lugejad teoseid nii kastide kui ka kohvritega.

Poolteist tuhat eurot

Tudeng Karl Viks märkis, et tema viivisevabast päevast ei teadnudki. «Vahel läheb ikka paar päeva üle, aga selle eest tasu maksma ei pea,» ütles ta. Ülikooli raamatukokku oli Viks tulnud Indrek Hargla teose järele, kelle fantaasia on tema meelest nauditav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles