Eesti politsei kiirreageerijad esitlesid sünnipäeval elektrišokirelva (1)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna päeval kutsus politsei- ja piirivalveamet kõiki tartlasi Lõunakeskusesse, et tähistada koos politsei 100. aastapäeva. Inimesi oli kohale tulnud palju, lapsi rõõmustasid piirivalve teenistuskoerad Mac ja Ahto ning Lõvi Leo.

Tutvuda sai politseinike ja piirivalvurite töö ja töövahenditega. Oma tööd tutvustas ka kiirreageerimise teenistus. Mängiti läbi tänavakaklus, kus tülinorijad ei allunud politseile ja osutasid vastupanu. Ühe teleskoopnuiaga vehkinud kurjategija rahustamiseks kasutas politsei alles sel suvel soetatud elektrišokirelva. Ärritunud teise vägivallatseja kutsus korrale politseikoer Dexter. Et kolmas kurjategija jooksis politsei poole nuga käes, tuli korravalvuritel tema ohutuks muutmiseks kasutada tulirelva.

Lõuna prefektuuri kiirreageerija Remi Koosa rääkis, et elektrišokirelva kasutamine aitab päästa elusid, sest tulirelvale on alternatiiv. «Politseigaas võib olla kahjulik, samuti võib nuiaga luu murda, relvast tulistades võib inimene saada eluohtlikke vigastusi. Elektrišokirelv on neist kõige parem lahendus, sest mõju kestab umbes viis sekundit,» selgitas ta. Uue abivahendiga saab takistada ka inimest, kes soovib end vigastada. Kiirreageerijate tegutsemine avaldas tartlastele muljet ja etteastet saatis aplaus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles