Vanemuises tuleb lavale komöödia untsu läinud jõuluõhtust

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuses mängivad Peeter Volkonski (vasakult), Kärt Tammjärv, Priit Strandberg ja Piret Laurimaa ning veel mõni näitleja, kes aga siinsele pildile ei mahtunud.
Lavastuses mängivad Peeter Volkonski (vasakult), Kärt Tammjärv, Priit Strandberg ja Piret Laurimaa ning veel mõni näitleja, kes aga siinsele pildile ei mahtunud. Foto: Heikki Leis / Vanemuine

3. novembril esietendub Vanemuise väikeses majas Tiit Palu lavastatud komöödia «Elamise reeglid». Vaatajate ees on pereringis õdusaks plaanitud jõuluõhtu, kus aga untsu läheb kõik, mis untsu saab minna. Head uudised, mida on kavas pereliikmetega jagada, ei osutugi nii imeliseks, suhted muutuvad pingeliseks, piduroad ei kuku välja piisavalt hõrgud, jõulustress alustab laastamist.

Vanemuise teates on kirjas, et tegu pole pelgalt iroonilise jõulukomöödiga, milletaolisi varemgi nähtud, sest briti noore dramaturgi Sam Holcrofti naljamäng on üks originaalseimaid näitemänge, mis on kunagi maailmas kirja pandud. 2015. aastal esietendus see Londoni rahvusteatris.

«Bioloogist näitekirjanik on vaadelnud elu lahtiste silmadega ning kirjutanud teravmeelse ja naljaka näidendi meid juhtivatest käitumismustritest, millest on raske vabaneda,» sõnas lavastaja Tiit Palu. «Vanasõna ütleb: igaühel oma pill, sellel mängib ... Sellest, mis siis juhtub, kui igaühel on elamiseks oma reegel, see lavastus räägibki.»

«Elamise reeglid» on tõlkinud Kalle Hein, lavastanud ja muusikaliselt kujundanud Tiit Palu ning kunstnikutöö on teinud Silver Vahtre. Mängivad Külliki Saldre, Piret Laurimaa, Kärt Tammjärv, Karol Kuntsel, Priit Strandberg, Peeter Volkonski ning Nora Liis Palu või Lauren Aunpuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles