Jõgeva vallavalitsus kingib poolesajale lastega perele vingugaasiandurid

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vingugaasi andurid.
Vingugaasi andurid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Jälginud olukorda riigis ning kuulnud uudistest vingugaasiõnnetustest, tuli Jõgeva vallavalitsusel mõte kinkida abivajavatele peredele vingugaasiandurid.

«Saame olla majakas teistele omavalitsustele ja näidata, kuidas saab vallavalitsus panustada oma inimeste turvalisusesse,» sõnas Jõgevamaa abivallavanem ja siseturvalisuse nõukogu esimees Viktor Svjatõšev.

Jõgeva vallas saavad eelisjärjekorras vingugaasiandurid lastega pered, kes vajavad toimetulekuks toetust. Jõgeva vallavanem Aare Olgo märkis, et andurite hinnad on nii kõrged, et kõik pered seda endale lubada ei saa. «Tegutseme inimeste heaks ja kaitseks ning teeme omalt poolt võimaliku, et ohte ennetada,» lausus vallavanem.

Koostöös päästeametiga on välja valitud sobivad vingugaasiandurid. Lihthankega soetatavad seadmed on kvaliteetsed, töökindlad ning kergesti paigaldatavad. Kingitavate vingugaasiandurite aku eluiga on kümme aastat. Inimestel pole tarvis muretseda, et anduril tuleb patareisid vahetada ning akut laadida.

Vingugaasiandurid aitavad kodudesse paigutada Jõgeva päästekomando päästjad ja Palamuse vabatahtlikud pritsimehed.

2018. aasta jaanuarist on vingugaasiandur kohustuslik paigaldada kõikidesse eluruumidesse, milles asub korstnaga ühendatud gaasiseade. Eelkõige on sellisteks seadmeteks gaasil töötavad veesoojendid. Vingugaasiandur on kohustuslik gaasikütte korral, kuigi mõistlik on andur paigaldada kõikidesse eluruumidesse, kus asub põlemisprotsessiga seotud seade, näiteks puukütteahi, kamin, pliit või gaasiboiler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles