Tartu ülikooli kliinikumis on nakatanud sügelistesse 44 töötajat (2)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli kliinikum.
Tartu ülikooli kliinikum. Foto: Kristjan Teedema

Eile teatas TÜ kliinikum, et haiglas on sügeliste puhang. Täna ütles infektsioonikontrolli teenistuse direktor Matti Maimets, et harva esinevasse sügeliste vormi on nakatunud 44 töötajat.

Oktoobri algul tuli kliinikumi patsient, kellest puhang alguse sai. «Tema kliiniline pilt oli nii ebatüüpiline, et sügelised jäid diagnoosimata,» märkis Maimets. Kuna patsient käis nii nahahaiguste kliinikus, sisekliinikus kui intensiivraviosakonnas ning teda ka opereeriti, puutusid temaga kokku palju töötajaid.

Ühtegi osakonda praegu Maimetsa väitel suletud ei ole, kuna kliinikumi andmetel pole ükski teine patsient sügelistesse haigestunud. «See sügeliste eritüüp esineb harva ja esineb rasketel haigetel ning levib puudutamisega,» selgitas ta.

Kliinikum võtab ühendust patsientidega, kes puutusid haigestunud töötajatega kokku. Ühtlasi soovitas Maimets sügeliste kahtluse korral kõigil kohe oma perearstiga ühendust võtta.

Haigestunud töötajatele on loonud kliinikum raviskeemid ja -juhised. «Hoolitseme töötajate eest,» kinnitas Maimets. Ta ei teadnud täpselt, mis osakondade töötajatega tegemist on, kuid rõhutas, et ükski raviprotseduur haigestunud töötajate tõttu ära ei jää. 

Sügelised on parasitaarne nahahaigus, mille tekitaja on silmaga vaevu nähtav 0,4  millimeetri pikkune sügelislest Sarcoptes scabiei. Haigus levib nahakontaktiga. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles