Eesti kunsti suurkuju elustub aulasõnavõttudes

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konrad Mägi maali «Itaalia maastik. Rooma» (84,7 x 90,5 cm) valmimise ajaks on märgitud aastad 1922–1923. Teos kuulub Enn Kunila kunstikollektsiooni.
Konrad Mägi maali «Itaalia maastik. Rooma» (84,7 x 90,5 cm) valmimise ajaks on märgitud aastad 1922–1923. Teos kuulub Enn Kunila kunstikollektsiooni. Foto: Stanislav Stepashko/Repro

Täna 140 aastat tagasi sündis Rõngu kihelkonnas Hellenurme koolitares mõisa abivalitseja perre noorim poeg, kes sai nimeks Konrad Vilhelm. Täna hommikust pärastlõunani tähistatakse tema sünniaastapäeva Tartu ülikooli peahoones konverentsiga, kus kodu- ja välismaised asjatundjad mainivad mitmes seoses kümneid ja kümneid kordi tema perekonnanime Mägi.

Konrad Mägi oli 11-aastane, kui perekond kolis Tartusse. Ta asus tööle tislerisellina ja hakkas koos sõpradega huvituma nii kehakultuurist kui ka kultuurilistest harrastustest, nagu teater, muusika ja kirjandus.

Tartust laia maailma

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles