Maaülikooli tudengid istutasid õunaaia

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõleda sügisilmaga istutasid maaülikooli töötajad ja tudengid täna 32 õunapuud. Juba mõne aasta pärast võib igaüks sealt vilju noppida.
Kõleda sügisilmaga istutasid maaülikooli töötajad ja tudengid täna 32 õunapuud. Juba mõne aasta pärast võib igaüks sealt vilju noppida. Foto: Kelly Kukin

Täna lõunal kogunesid Eesti maaülikooli töötajad ja tudengid, et panna mulda kaheksa sorti õunapuid. Kõik kaheksa sorti on maaülikooli aretatud. Paari kolme aasta pärast saab igaüks minna ja nautida valminud Tiina või Vahuri või mõne muu sordi vilju. Üheskoos istutati 32 õunapuud.

Maaülikoolis maastikuarhitektuuri õppiv Alice Närep on üks õunaaia idee autoritest, veel lõid kaasa Elvi Liiv, Sten Juur ja Liisi Tamm. Närep rääkis, et õunapuude istutamine on alles aia rajamise esimene etapp ning tulevikus on plaanis teha ka multšikattega kõnnitee ja paigaldada kiikuvad toolid. «Tahame, et tudengitel oleks lageda platsi asemel mõnus koht, kus aega maha võtta,» ütles ta. Närepi sõnul on maaülikooli aretatud sordid Eesti kliimas vastupidavad ning seda, et sügisel lumega istutatud puud kevadeni vastu ei pea, ta ei karda. Maaülikooli õunaaias hakkavad kasvama suve- ja sügisõunad. «Valik sai selline, sest just siis tulevad tudengid kooli ja saavad omale õunu korjata,» lausus Närep. Kauges tulevikus on plaanis istutada maaülikooli juurde ka teisi viljapuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles