Salto annab Tigutorni naabrusele uue näo (4)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektuuribüroo Salto võidutöö
Arhitektuuribüroo Salto võidutöö Foto: Arhitektuuribüroo Salto

Kaarsilla Kinnisvara OÜ korraldas viie osalejaga arhitektuurivõistluse, et leida parim linnaruumi lahendus Tartus Väike-Turu 7 krundi hoonestamiseks. 

Väike-Turu 7 krundi vahetus läheduses asuvad Ahhaa keskus, Aura veekeskus, spordikool, kaubanduskeskus, ala asub ka bussijaama, avaturu ja jõe mõjuväljas. Toimunud on naabruses asuva katlamajakvartali ning sadamakvartali põhjapoolse osa arhitektuurivõistlus. Kõnealuse arhitektuurivõistlusega sooviti leida parim lahendus pilkupüüdva, nüüdisaegse ja mitmeotstarbelise hoone ja linnaruumi loomiseks.

Arhitektuuribüroo Salto võidutöö mängib hoonestuse mahtudega. Arhitektid on hoone jaganud väikesteks ühikuteks. Ülemised korrused on võimalik sisustada korteritega, alumistel asuvad bürood ja müügipinnad ehk moodustub vabaajakeskus. Ülemised hoone mahud järgivad tänavajoont, alumised on lükatud krundi sisse, nii on tänava tasapinnale tekitatud avalik inimmõõtmeline ruum. Arhitektuurivõistluse žürii leidis, et Salto arhitektid pakkusid piiratud krundile kõige enam vaheldusrikkust.

Kaarsilla Kinnisvara tegevjuht Made Vares sõnas, et arhitektuuribüroo Salto töö oli viiest võistlustööst kõige ratsionaalsem. «Meile on oluline ehitamise paindlikkus ja hoone funktsionaalsus. Salto on loonud hoonete süsteemi, mille väljaehitamise saab jagada mitmesse etappi. Alumisi korruseid on võimalik ehitada ühtseks vabaajakeskuseks või eraldi büroopindadeks,» ütles ta.

Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus peab võistlust õnnestunuks, kuna kõik esitatud tööd olid kõrgel tasemel ning katsetasid ala läbi erineval viisil. «Salto näitas oma tööga tõelist osavust, saavutades lihtsate võtetega nii linnaehituslikult tervikliku ja põneva kui ka praktilise ja ökonoomse lahenduse,» sõnas ta.

Arhitektuurivõistlusest võtsid peale Salto arhitektide osa KTA Arhitektid, Arhitekt Must, Kolm Koma Arhitektid ja U-Disain. Võistluse žüriisse kuulusid Made Vares ja Viljar Jänes Kaarsilla Kinnisvarast, Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus, maastikuarhitekt Karin Bachmann ja arhitekt Margit Mutso.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles