Vana nakkushaigla põlenud peahoonest tuleb puust ja betoonist maja

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lina 6, vana nakkushaigla peahoone Turu tänava poole jääv osa on kahes tulekahjus kõvasti kannatada saanud. Suur puithoone tuleb taastada nii, et säilib selle välisilme, hävinud osad võib asendada betooniga.
Lina 6, vana nakkushaigla peahoone Turu tänava poole jääv osa on kahes tulekahjus kõvasti kannatada saanud. Suur puithoone tuleb taastada nii, et säilib selle välisilme, hävinud osad võib asendada betooniga. Foto: Margus Ansu

Visalt, kuid tasapisi siiski liigub edasi Linal tänava vana nakkushaigla kompleksi uuendamise kava. Nüüd on Tartu linnavalitsus andnud rohelise tule haigla peahoone eskiisile. Millal ehitajad selle kaks korda põlenud suure maja kallal tööd alustavad, ei soovinud kompleksi omaniku, OÜ ​Aurorette ​juht veel öelda.

Aurorette korraldas mullu Lina tänava nakkushaigla kompleksi arhitektuurikonkursi, mille võitis arhitektuuribüroos Eek & Mutso valminud kavand «Aja jälg kivist». Tartu linnavolikogu kehtestatud detailplaneeringu järgi tuleb miljööväärtuslikul alal asuv ajalooline haiglakompleks Lina tänava ja Lina 6 vahel säilitada tervikuna ja taastada. Aurorette tellitud ekspertiisi järgi on vanad hooned aga 60 protsendi ulatuses amortiseerunud.

Väljanägemine ei muutu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles