Uued smartovkad hakkavad varsti päiksest kasu lõikama

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pepleri 10 kortermaja välisustel veel uksenuppe pole, aga paari nädala pärast peaks maja ühistule üle antama.
Pepleri 10 kortermaja välisustel veel uksenuppe pole, aga paari nädala pärast peaks maja ühistule üle antama. Foto: Margus Ansu

Möödunud aasta suvel andsid 22 Tartu hruštšovka korteriühistut teada, et soovivad osaleda Targa Tartu ehk SmartEnCity projektis, mille käigus saavad vanad kortermajad uue ilme, küttesüsteemi ja ventilatsiooni ning isegi päikesepaneelid. Järgmise kuu keskpaigas peaks esimene maja valmis saama. Vanemuisest jalutuskäigu kaugusel asuv Pepleri 10 on saanud juba uue ilme. Maja otsaseinale on maalitud suur tuvi ja käsi, hoones sees on tööd veel pooleli.

Tartu Postimehele saatis üks majaelanik fotod ja vihje, milles kurtis viimistluskvaliteedi üle. Piltidelt oli näha, et trepikojas on mõnes seinas mõrad ja augud. Kuigi trepikojas käib veel remont ja ka uksenupud on puudu, ütles Pepleri 10 KÜ juhatuse liige Rainis Arro, et muretseda pole põhjust enne, kui tähtaeg kukkuma hakkab. Vihje saatja arvas, et ehitustööd peavad valmima oktoobri lõpuks, Arro sõnul on tähtaeg hoopis novembri keskel. Ta lisas, et kui novembriks pole maja valmis, siis poolikut tööd ehitajalt vastu ei võeta.

Parim võimalus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles