Tartu linn nõuab puidurafineerimistehase eriplaneeringu lõpetamist (11)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Raekoja plats.
Tartu Raekoja plats. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu linnavalitsus esitas täna arvamuse rahandusministeeriumi poolt kooskõlastusele saadetud valitsuse korralduse eelnõule, milles nähakse ette lõpetada puidurafineerimistehase püstitamiseks algatatud riigi eriplaneeringu koostamine. 

Linnapea Urmas Klaasi sõnul on Tartu linn endiselt seisukohal, et valitsus on puidurafineerimistehase püstitamiseks riigi eriplaneeringu algatamisel käitunud ebaseaduslikult.

«Oleme vabariigi valitsuse korralduse riigi eriplaneeringu algatamiseks vaidlustanud halduskohtus. Jätkame vaidlust kuni eriplaneering on lõpetatud,» sõnas Klaas. «Samas oleme nõus eriplaneeringu lõpetamisega ka rahandusministeeriumi poolt ette valmistatud valitsuse korralduse eelnõus ja selle seletuskirjas esitatud kaalutlustel.»

Tartu linnavalitsus nõustub kooskõlastuseks saadetud korralduse eelnõus esitatud järeldustega, et Tartumaal ja valitsuse korraldusega algatatud eriplaneeringu alal üldse on puidurafineerimistehasele sobiliku asukoha leidmine perspektiivitu ning riigi huvi tehase rajamiseks ei kaalu üles kohaliku omavalitsuse üksuste huvi väljakujunenud elu- ja looduskeskkonna säilimiseks ning kogukondlike väärtuste kaitsmiseks. 

Tartu linnavalitsuse hinnangul ei muuda eriplaneeringu lõpetamist asjaolu, et arendaja on alustanud mitme kohaliku omavalitsuse üksusega konsultatsioone puidurafineerimistehasele uue asukoha leidmiseks.

«Kui mõni kohalik omavalitsus toetab puidurafineerimistehase püstitamiseks planeeringu ja mõjude hindamise protsessi algatamist ning asjakohaste uurimiste tegemist, siis tuleb algatada uus planeering kohasel õiguslikul alusel,» ütles Klaas.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles