Majandusteadlane: Tartu tulevik on tume (28)

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli majandusteaduskonna asejuhataja teaduse alal akadeemik Urmas Varblane heitis Toomel endise arhiivi katuselt pillgu Tartule ja siinsele majandusele. Kõik on praegu hästi, kinnitas ta.
Tartu ülikooli majandusteaduskonna asejuhataja teaduse alal akadeemik Urmas Varblane heitis Toomel endise arhiivi katuselt pillgu Tartule ja siinsele majandusele. Kõik on praegu hästi, kinnitas ta. Foto: Kristjan Teedema

Saja tuhande elanikuga Tartu majandusel läheb praegu väga hästi: kolm protsenti tööpuudust, 24 000 inimest töötab ettevõtluses, 15 000 avalikus sektoris, 40 000 õpib ja 24 000 on pensionil, tõdeb Tartu ülikooli majandusteaduskonna asejuhataja teaduse alal akadeemik Urmas Varblane. Kuid Tartu strateegiline positsioon muutub kümne aasta vaates Rail Balticu tõttu palju halvemaks. Peame võtma Pärnut tõsise konkurendina ja mõtlema, mis on need asjad, milles oleme tugevad, toonitab majandusteadlane. Tartu üks suur kasutamata võimalus on tema sõnul tasulised meditsiiniteenused välismaalastele.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles