Tartu rühmvõimlejad naasid Pariisi võistluselt kõrgete kohtadega

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VK Rütmika rühmad Junior Team ja Siidisabad ning VK Janika rühm Grisete rõõmustamas finaali pääsu üle Pariisi MK etapil 2018.
VK Rütmika rühmad Junior Team ja Siidisabad ning VK Janika rühm Grisete rõõmustamas finaali pääsu üle Pariisi MK etapil 2018. Foto: VK Janika

Võimlemisklubi Rütmika Junior Team ja võimlemisklubi Janika Grisete jõudsid rühmvõimlemise maailmakarikaetapil finaali ning kõrgetele kohtadele.

Pariisis peetud IFAGG World Cup III & World Challenge Cup III rühmvõimlemise etapil saavutasid Tartu tüdrukud väga kõrged kohad. 

VK Rütmika Junior Team tuli sel võistlusel 35,20 punktiga 4. kohale. Võistkonda kuulusid Laura Liis Peetso, Birgit Paidre, Eliise Antonov, Grete Toomsalu, Liis Ernits, Kätriin Pärnamäe, Augustiine Tamme, Keliis Lillemets, Gabriele Eensoo ja Sandra Liisa Aduson. Rühma treenivad Maarja Jaanovits, Laura-Liisa Kruusamäe ja Katri Toomsalu.

Punkti võrra väikema tulemusega (34,20 punkti) jõudis kodulinna tüdrukute järel 5. kohale VK Janika rühm Grisete. Võistkonda kuulusid Sonja Kaur, Roberta Solom, Karmel Saar, Mariin Kala, Emily Ronk, Christina Kodanik, Emili Visnapuu, Vita Enok, Kleer Siigur ja Helena Liisa Moks. Treenerid on Kristel Võsoberg, Liisel Perlin ja Helena Puusepp. Võistlustel toetas treener Helen Linnok.

Võistlustel osales lisaks nimetatud rühmadele ka VK Janika rühm Mireth, kes hoolimata eelvõistluse 7. kohast kahjuks finaali ei saanud, sest igast riigist pääses sinna kaks parimat võistkonda. 

Etapi võitsid valitsevad juunioride maailmameistrid ja Euroopa meistrid Venemaa rühmast Victoria 38,500 punktiga. Hõbeda sai Soome Ovo Junior Team (37,350 punkti) ja kolmandale kohale tuli Venemaa rühm Victoria Strela (36,450).

Meistriklassi World Cup etapil Eesti rühmi ei osalenud. Võitjaks tuli Venemaa rühm Madonna (38,900 punkti), kellele järgnesid sama tulemuse saavutanud Venemaa Expressia ja Soome Minetit (38,250). Ovo meistriklassi rühm jäi neljandaks (37,900).

Challenge Cupi ja World Cupi viimane ehk neljas etapp ning finaalid toimuvad 22.–25. novembrini Brasiilias Sao Paulos. Eestit esindavad juunioriklassi rühmad VK Rütmika Junior Team ja VK Janika Grisete.

MK-etapile eelnes ka laste ja noorte rühmvõimlemise turniir, sellest võtsid osa mitmed Eesti laste ja noorte rühmad. Parima tulemuse, oma vanuseklassis esikoha, saavutasid 12–14aastaste tüdrukute kategoorias VK Rütmika Siidisabad. Rühma kuulusid Elis Sarapuu, Triin-Elis Kuum, Terit Michelle Sild, Keily Kivisaar, Hanna Mägi, Maria Terep, Karoli Metsma ja Kärt Rentel. Rühma treenerid on Liisel Perlin, Julia Litvinenko ja Elsa Sinijärv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles