Vassilissa sai kadunud Matrjoška tagasi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene restorani Vassilissa kõhukas Matrjoška on sattunud möödujate ohvriks ka varem. Korra on kuju ka varastatud, seejärel salaja tagasi toodud.
Vene restorani Vassilissa kõhukas Matrjoška on sattunud möödujate ohvriks ka varem. Korra on kuju ka varastatud, seejärel salaja tagasi toodud. Foto: Andres Lindok

Vene restorani Vassilissa juurest jäljetult kaduma läinud matsakas Matrjoška on jälle õnnelikult kodus tagasi ja vaevatasu tema leidmise eest ei küsitudki.

«Väga tore, et sellel lool on õnnelik lõpp,» rõõmustas Kompanii tänaval asuva Vassilissa omanik Ela Karu. «Ilmselt said Matrjoška äraviijad ka ise aru, et see oli rumal tegu ja tõid kuju tagasi.»

Matrjoška ilmus oma raeplatsi ja Kompanii tänava nurgale tagasi teisipäeva õhtul kella üheksa paiku. Samast kohast läks üsna kaalukas ja pika naise kasvu suuresti penoplastist tehtud kuju kaduma laupäeva viimastel minutitel. «Meie töötajad käisid kogu aeg õues vaatamas, ega Matrjoškat pole ära toodud ja ühel hetkel ta oligi tagasi,» rääkis Ela Karu.

Kus Matrjoška kadumise ajal oli, võib vaid oletada. «Tuttav nägi Facebookis temast ühikatoas tehtud pilti, aga see kustutati kiiresti ära,» märkis Ela Karu.

Vassilissa rahvas Matrjoškaga vahepeal aega veetnud inimesi otsima ei hakka. Kuju on praegu kindlas kohas restoranis, väljas hakkab Matrjoška käima jälle siis, kui kuju kinnitamiseks on leitud mõistlik lahendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles