Tartu valgusfestivali installatsioonid säravad täna keskööni viimast korda linnaruumis

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu valgusfestival 2018.
Tartu valgusfestival 2018. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Festivali korraldajad ja kunstnikud kutsuvad kõiki linlasi 28. oktoobril nautima viimast õhtut valgusinstallatsioone ning valgustatud vanalinna ehitisi. Installatsioonide juures asuvad valgustatud infotahvlid, mis selgitavad kunstiteoste kontseptsiooni.

Raekoja platsil asub festivali infotelk, kust saab Valgusraja kaarte ja muid meeneid ning templimärgi, mis tagab soodushinnad valitud pubides ja restoranides. Giidituurid eesti ja inglise keeles on kõigile tasuta. Kogunemine on Atlantise maja kõrval Valgusmetsas kell 20.30 (ingliskeelne tuur) ja 20.45 (eestikeelne tuur).

Kellel installatsioonid nähtud saavad kuni kella 22ni nautida festivali kunstinäitusi «Vaakum kui mõtteviis» galeriis Noorus (Riia 11) ja Tartu Kunstimajas (Vanemuise 26) ning «Salajane viline metsas» Kogo Galeriis (Aparaaditehases).

Festivali veebilehel on avatud publikufoto konkurss. Festival ootab külaliste fotosid installatsioonidest ja sisenäituste eksponaatidest. Ülesse laetud fotodele saab anda oma hääle ning kõige menukamatele piltidele on auhinnad.

28.-29. oktoobril kella 21ni jätkub Tartu Uues Teatris festivali kõrvalprogramm, sest avatud on Martin Rästa eksistentsiaalne heliinstallatsioon teatrisaalis «Vahevald». Vildes ja Vines (Vallikraavi 4) saab näha Widehead disainvalgustite näitust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles