CleverPod plaanib kaubakeskuste pakiautomaadid välja puksida

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ihaste ja Veibri küla piiril asuva Janno Silla koduväravas seisab kodupakiautomaat juba mitmendat kuud. Toitu tellivad nad sellesse umbes korra nädalas.
Ihaste ja Veibri küla piiril asuva Janno Silla koduväravas seisab kodupakiautomaat juba mitmendat kuud. Toitu tellivad nad sellesse umbes korra nädalas. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linna ja Luunja valla piiril Nurme teel elava Janno Silla maja ees seisab juba kolmandat kuud isevärki kast, kuhu postiljon poetab hommikused lehed ja aeg-ajalt toob toidukuller sinna ka söögipoolist. Kui kuller saadetise kapikesse paneb, laekub Silla telefonile selle kohta teavitus.

Tegemist on Viljandi postitehnoloogia ettevõtte ASi Cleveron inseneride välja mõeldud kodupakiautomaadiga CleverPod. Kodupakiautomaadi teenuse juhi Kaur Ojakivi sõnutsi hakkavad kodupakiautomaadid paari aasta möödudes tasapisi asendama kaubanduskeskuste pakiautomaate. Praegu on peale Janno Silla elamise Tartus veel neli säärast kasti.

«Juba aastaid on elementaarne, et inimesele potsatavad ajalehed ja kirjad koju postkasti. Miks ei võiks pakke samamoodi koju saata, ilma et keegi peaks kullerit oodates kodus istuma?» küsis Ojakivi. Ta lisas, et pakiautomaat peaks olema kullerist sõltumatu, nagu ka postkast, kuhu saab väljaandeid sisse pista ükskõik millise kandekeskuse töötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles