Linnavalitsus jättis Filosoofi 19 maja kasutusloata

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoovimaja Filosoofi 19 ei saanud Tartu linnavalitsuselt kasutus­luba, sest tänavaäärse majaga nr 21 on vahe alla kaheksa meetri ja selle välisseina tulepüsivus pole tagatud.
Hoovimaja Filosoofi 19 ei saanud Tartu linnavalitsuselt kasutus­luba, sest tänavaäärse majaga nr 21 on vahe alla kaheksa meetri ja selle välisseina tulepüsivus pole tagatud. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus jättis Filosoofi 19 laiendatud üksikelamu kasutusloata põhjusel, et täitmata on tuleohutusnõuded.

Tartu arhitektuuri ja ehituse osakond sai kasutusloa taotluse koos ehitusdokumentidega maikuus, misjärel osakonna järelevalveteenistuse töötajad vaatasid ehitise üle. Ülevaatusel tuvastati, et ehitis vastab ehitusprojektile ja selles esitatud nõuetele, ehituseeskirjadele ja -normidele.

Kasutusloa taotluse menetlusse kaasati ka päästeameti Lõuna päästekeskus, kes aga tuvastas, et hoonetevaheline ohutuskuja on alla kaheksa meetri. Päästeamet tuvastas ka, et kõrval asuval Filosoofi 21 hoone seinal on tagamata nõutav tulepüsivus, nagu on ette nähtud projektis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles