Tartumaa Kodukant peab täna 20. sünnipäeva

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõngu rahvamaja.
Rõngu rahvamaja. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Ühendus Tartumaa Kodukant tähistab 27. oktoobril Rõngu rahvamajas (Valga mnt 12) 20. aastapäeva.

Lisaks ülevaatele Tartumaa Kodukandi kahekümnest tegevusaastast tutvustatakse Tartumaa tänavusi aasta küla kandidaate ning peetakse ka mõttetalgusid kogukondade tuleviku teemal. ​

«Tartumaal on külaliikumisega liitunud hulk uusi teotahtelisi inimesi, kes elu oma kodukohas paremaks soovivad muuta,» edastas Kodukant Tartumaa juhatuse esimees Külli Pann. «Üks selline üllataja on näiteks Kriimani küla, kus tegusate eestvedajate toel palju ära tehakse.» Ta lisas, et Tartumaa sai haldusreformiga mitme tegusa küla võrra rikkamaks.

Ka pidupäeva mõttetalgutel tuleb haldusreformist juttu. Arutletakse külade koostööd kohaliku omavalitsusega ja ühe näitena tuleb Elva vald oma kogemusi jagama. Tartumaa Kodukandi aastapäeval teeb uksed lahti ka Rõngu unikaalne pillimuuseum.

MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant on juriidiliste isikute ühendus, mis liidab Eestimaa maapiirkondade tasakaalustatud arengut taotlevad ja edendavad ning külaelu väärtustavad organisatsioonid. Liikumise eesmärk on kogukondliku tegevuse edendamine Eesti maapiirkondades, väärtustades ja arendades külaelu,  pärimuskultuuri ja vabatahtlikku tegevust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles