Fotod: Kaarsillal jalutajaid tervitab vetsupottide rivi. Sihipäraseks kasutamiseks need siiski mõeldud ei ole

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaarsillale tekkinud WC-pottide rida pole hädaliste kurvastuseks mõeldud mitte tasuta ihukergenduskohaks, vaid on Tartu Valgusfestivali (TAVA) korraldajate sõnul seal ikkagi kunsti pärast.

«Ärge muretsege vetsupottide pärast Kaarsillal, sest sealt ei jookse jõkke mitte reovesi, vaid jõe enda vesi. Ka tuletõrjesse pole mõtet helistada, sest Pirogovi pargi lähedal asuv prügikast ei põle tegelikult, vaid suunab tähelepanu valgusreostusele. Rahu, ainult rahu, tegu on kõigest valgusinstallatsioonidega,» kinnitas festivali peakorraldaja Elo Liiv asjakohases pressiteates.

TAVA 2018 on rahvusvaheline valdkondi ühendav arhitektuurse valgustuse ja valguskunsti festival Tartus, mille eel- ja põhisündmused kestavad kokku 30 päeva. Kokku külastab Tartut üle kolmekümne valgustusdisaineri ja valguskunstniku ning ligi 200 konverentsil ja töötubades osalejat üle maailma.

Tartu vanalinnas kulgev Valgusrada on avatud festivali publikuprogrammi raames terve nädalavahetuse, 25. kuni 28. oktoobri keskööni.

Festivali korraldab MTÜ Valgusklubi koos Tartu linnavalitsusega.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles