Jõulukuusk saabus Tartu raeplatsile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul langetasid Bron Teeninduse töömehed Tartumaal Haaslava vallas Kriimani külas kauni kuuse, mis jõudis pärastlõunal Emajõelinna.

Bron Teeninduse töödejuhataja Gunnar Saksing märkis, et puu mahavõtmisel probleeme ei esinenud. «Kogemused on olemas.» Enne saemehi pidid aga puuga tegelema elektrikud, sest kuuse võrast läksid läbi elektriliinid.

Kella 12.45 paiku oli veok koos kuusega Reola kandis. Linna sisse sõideti mööda Võru tänavat, kesklinna saabus treiler aga mööda Turu tänavat.

Kella 13.40 paiku jõudis jõulupuu linna keskväljakule. Kohe alustati ka tema püstipanemisega.

Advendiajal saab Tartu raeplatsil kuulata taas muinasjutte ja vaadata filmimeenutusi mööduvast aastast. Samuti muutub Tartu raekoda taas suureks advendikalendriks, kus igal päeval avaneb uus aken. Antoniuse Talveõues avatakse aga uisuväli.

Esimese advendiküünla süütavad Tartu linnapea Urmas Kruuse ja Tartu Pauluse koguduse õpetaja Joel Luhamets raekoja platsil 27. novembril kell 16.

Programm Jõululinn Tartu alustab 27. novembril. Erinevate sündmustega saab lähemalt tutvuda ürituste veebilehel. Jõululinna üritused kulmineeruvad jõululaupäeval, mil pakutakse Peipsimaa maitseelamuste suppi ja kuulutatakse välja jõulurahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles