Galerii: Karoliine lasteaia lapsed ehtisid puu helkuritega

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ennelõunal kogunesid Tartu kesklinna ja Karlova piiril asetseva Karoliine lasteaia lapsed koos õpetajatega välja, et üheskoos kogutud helkurid riputada puu külge ja teha päris oma helkuripuu. Lastele tuli liiklusest ja liikumisest rääkima ka noorsoopolitseinikud Andra Pukk ja Veronika Sirel.

Ligi neljakümnelt lapselt uuriti, kuidas tuleb teeb ületada ja kus on kõige õigem seda teha. «Joosta ei tohi! Paremale ja vasakule peab vaatama! Õiges kohas tuleb minna!» hüüdsid lapsed. Laste arvates peab helkurit kandma ikka selleks, et autod lapsi hästi näeksid. «See on kõige odavam elukindlustus,» kinnitas noorsoopolitseinik Veronika Sirel. 

Algatuse «100 helkuripuud Eesti 100. sünnipäevaks» eesmärk on tõmmata juubelisügisel senisest enam tähelepanu turvalisusele liikluses. Praeguseks on oma helkuripuu registreerinud enam kui 160 kogukonda üle Eesti.

Juubelisügise säravaima kingituse ehtimises saavad osaleda kõik, kel oma kodukandist leitud sobiv puu ning hangitud vajalikul määral helkureid.

«Kui sul on helkur üle, siis riputa see oma piirkonna helkuripuule, kust ilma helkurita liikleja selle võtta saab ja nii pimedal ajal märgatavam on,» selgitas üle-eestilise Helkuripuu projektijuht Regina Jaakson. 

Helkuripuud Tartu- ja Jõgevamaal

TARTUMAA

Elva avatud noortekeskus, Pikk 8, Elva

Nõo Krõll lasteaed, Kivi 6, Nõo

Tamme pst 24a, Tartu 

Tartu mnt 4, Nõo

Lasteaed Kannike, Ravila 43, Tartu

Tabivere alevik

Nõo põhikool ja noortekeskus, Tartu mnt 4, Nõo

Tartu  noortekeskuse Aeg-Ruum kõrval, Tähe 3, Tartu

Uhti küla, Kambja vald

Võilille tee, Haage küla, Tartu

Luunja Keskkooli territoorium, Puiestee 28, Luunja alevik

JÕGEVAMAA

Kaalumaja 11, Kuremaa alevik, Jõgeva vald

Avinurme tee, Mustvee vald

Kääpa küla poe juures, Mustvee vald

Põltsamaa Lasteaed Tõruke, Lembitu 1, Põltsamaa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles