Reiniku kooli liikumisõu läheb viimaks töösse

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustööde esimeses etapis saavad uue ilme korvpalli­väljak (esiplaanil) ja sellest vasakule jääv õueala.
Ehitustööde esimeses etapis saavad uue ilme korvpalli­väljak (esiplaanil) ja sellest vasakule jääv õueala. Foto: Sille Annuk

Mullusel Tartu kaasava eelarve hääletusel edukaks osutunud Mart Reiniku kooli liikuma kutsuva hoovi asjus on lõpuks selgus majas. Hoovi ehitaja leidmiseks korraldatud teine riigihange oli edukas ning linn sõlmis lepingu osaühinguga Kivipartner.

Juulis korraldatud esimesele hankele laekus vaid üks pakkumus. Et see ületas linna võimalusi rohkem kui 100 000 euro võrra, kuulutati hange nurjunuks ning asuti välja töötama uut. Sedapuhku läks edukamalt ning neljast hankel osalenust osutus parimaks OÜ Kivipartneri 321 318 euro (koos käibemaksuga) suurune pakkumus.

Kahes etapis

Linnavalitsuse linnavarade osakonna juhataja Kunnar Jürgenson täpsustas, et kogu hoovi selle raha eest siiski välja ehitada ei saa ning tööd jagatakse kahte etappi.

Esimeses etapis võetakse käsile vana korvpalliväljak ning kooli Riia tänava õppehoone poolne õueala. Vanemuise tänava poole jääv plats jääb teise ehitusetappi, kuid millal see teoks võiks saada, ei osanud Jürgenson pakkuda.

Liikuma kutsuva hoovi rajamise põhilised tööd jäävad ilmselt järgmisesse kevadesse, kuid kui ilmataat soosib, saab üht-teist ära teha veel tänavugi. Juba on lammutatud mõned hoovialale jäänud amortiseerunud hooned ning korvpalliplatsi äärest on võetud maha võsa. «Ehitustööde kulg sõltub ilmadest, aga maikuus peaks hoovi esimene etapp valmis saama,» märkis Jürgenson.

Tööde mahukam osa puudutab hoovi alla jäävate tehnovõrkude korrastamist ning uute katendite ja tänavavalgustuse paigaldamist. Mängimisaladele jäävate atraktsioonide juures kaetakse asfalt tartaaniga, et kukkumise korral oleks maandumine pehmem.

Samal ajal Reiniku kooli hooviga tegeleb linn ka tänavuse kaasava eelarve hääletuse edukamate ideede ehk Kesklinna kooli liikuma kutsuva hoovi ja Annelinna spordiplatsi rekonstrueerimise kavandamisega. 

Projekteerimise ootel

Novembri alguseks ootab linn ideede eestvedajatelt taotlusi, kus kirjeldatakse vajalikku tegevust ning sõnastatakse projekti põhieesmärgid.

Taotluste laekumise järel valib linn projekteerijad, kes joonestavad plaanid paberile, et uuel aastal saaks esimesel võimalusel korralda vajalikud hanked ning mõlemad ideed soovitud kombel ellu viia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles