Noor kunstnik teeb suurt ja maalilist graafikat (1)

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regina-Mareta Soonsein näitusel «Mõtteta mõte».
Regina-Mareta Soonsein näitusel «Mõtteta mõte». Foto: Sille Annuk

Täna kell 17.30 avatakse Tartu kunstimaja väikeses galeriis (Vanemuise 26) Regina-Mareta Soonseina isikunäitus «Mõtteta mõte», milles kunstnik on soovinud eirata arusaama graafikast kui ajalooliselt väikeseformaadilisest ja isegi kammerlikust meediumist ning käsitleb seda monumentaalselt ja eksperimentaalselt maalilisena.

Autor on tegelenud «Mõtteta mõtte» puhul süvitsi eneseanalüüsiga, samas on proovinud vältida teoste pidevat ümberkomponeerimist või -kontseptualiseerimist.

«Tähtsustan vaatleja rolli ja mõju vaadeldavas ning ei soovi seda sünteesi suunata oma ideedega,» lisas ta. «Igaüks näeb ja leiab siit oma projektsiooni ehk nähtav tuleneb vaatlejast. Pakun vaid alget, millest saab igaühele tekkida omaenda mõtestus, aga kus puudub ettekirjutatud õige või vale vastus.»

Näitusel on teiste hulgas üks eriti suur linoollõige mõõtmetega 5,10 x 2 meetrit.

Regina-Mareta Soonsein (1991) on õppinud Tartu kunstikoolis ja Tartu kõrgemas kunstikoolis. Kunstimaja produtsendi Tanel Asmeri teatel on tema linoollõiked äärmiselt äratuntava käekirjaga ning see on viinud ka eduka osalemiseni Tartu noore kunsti oksjonitel.

Näitust «Mõtteta mõte» saab vaadata 18. novembrini.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles