Tartu kunstikooli vilistlane esindab Eestit Euroopa kutseoskuste nädalal

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Novembri alguses tähistatakse kõikjal Euroopas juba kolmandat korda oskusõppe võimalusi tutvustavat teemanädalat ning tänavu lööb üleeuroopalisel algatusel kaasa ka saadik Eestist, Tartu kunstikooli vilistlasest kodumaise mööblitootja Oot-Oot Stuudio kaasasutaja ja tegevjuht Marko Ala.

Euroopa kutseoskuste nädalal korraldatakse 5.–9. novembril kõikjal Euroopas sadu üritusi, kus tutvustatakse kutseõppe eeliseid ja hüvesid igas vanuses inimeste jaoks. SA Innove kutsub koos Eesti kutsekoolidega 8. novembril oma annet avastama Oskuste ööle. 

Tartu kunstikooli vilistlase Marko Ala sõnul avavad kutseoskused ukse paljudele ametitele ja karjäärivõimalustele. «Kunstikool andis mulle tööriistad, millega rajada oma ettevõte, ning väärt kogemuse, kuidas luua midagi kestvat ja kvaliteetset.»

Ta lisas, et oskusõpe pole pelgalt alles esimesi karjäärivalikuid tegevatele noortele, vaid kutsehariduses peitub võimalusi igas vanuses inimestele. «Õppimiseks ei ole kunagi liiga hilja!» märkis Marko Ala. 

«Mul on äärmiselt hea meel, et Marko nõustus olema Eesti saadik novembrikuise Euroopa kutseoskuste nädala üritustel. Olen kindlalt veendunud, et kutseharidus on suurepärane esimene valik esmaklassilise karjääri tegemiseks ning tean, et Marko jagab meie pühendumust selle sõnumi levitamisele,» ütles Euroopa Liidu tööhõive, sotsiaalküsimuste, oskuste ja töötajate liikuvuse volinik Marianne Thyssen.

Euroopa kutseoskuste nädalal on  ELi-i 24 riigist valitud 26 kutseõppe saadikut, kes oma eeskujuga innustavad nii noori kui ka täiskasvanuid avastama oskusõppe eriilmelisust. Nädala kulminatsioonina korraldatakse Viinis esinduslik kutseoskuste nädalale pühendatud konverents, millel osalevad kõikide riikide saadikud, volinik Thyssen ning haridusasutuste ja tööandjate esindajad.

Eestis peetavast oskuste ööst võtavad osa 21 kutsekooli, kes pakuvad igas avanuses huvilistele võimalust tutvuda oskuste maailmaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles