Elvas hukkus elumaja põlengus inimene

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kell 5.39 teatati häirekeskusele tulekahjust Elvas Lille tänaval, kus põles elumaja. Päästjate saabudes põles maja lahtise leegiga

Põlenud majast leidsid päästjad hukkunud mehe surnukeha. Tulekahju lokaliseeriti kell 7.05. Elumaja teine korrus hävis tules täielikult ning esimene korrus muutus elamiskõlbmatuks.

Saatuslik tuhaämber

Päästjate hinnangul sai põleng alguse esimesel korrusel magamistoas kamina kõrval asunud tuhaämbrist. Põlema süttisid tuhaämbri läheduses olnud riided, millest tuli kiiresti edasi levis.

Elva komando päästetööde juhi Jüri Arumetsa sõnul plahvatas elumajas gaasiballoon ning see kiirendas tule levikut. Keskpäeval lõpetati kustutustööd täielikult. Arumetsa sõnul oli maja teisel korrusel katusealune, mida eluruumina ei kasutatud. Ta lisas, et maja paremas pooles elas mees üksinda ja vasakul elas tema õde, kes oli sõitnud Moskvasse.

Sel aastal on Eestis tulekahjudes hukkunud juba 30 inimest. Tuleõnnetused saavad kõige sagedamini alguse kodust, seega on kõige olulisem ennetada tuleohtu just eluruumides. Tähtis on nii töökorras ja õigesti paigaldatud suitsuandur, elektrisüsteem kui ka korras ja hooldatud kütteseadmed.

Oluline tuleohutus

Lisaks peab pöörama tähelepanu tuleohutusele ning tuld tehes tasub meeles pidada järgmist.

Põlevmaterjale ei tohiks panna küttekoldele liiga lähedale. Tulekahju võib tekkida lenduvast sädemest või isegi soojusülekandest.

Küttekoldeid võib põlenud puidu jääkidest puhastada alles peale nende jahtumist. Kindlasti ei tohi kuuma tuhka panna kergestisüttivasse anumasse, vaid selleks tuleb kasutada metallnõud, mille peab viima hoonest välja jahtuma.

Kütta ei tohi värvitud, immutatud või muul moel kemikaalidel töödeldud puitmaterjaliga. Puidus olev keemia talletub kergesti küttekeha seintele ning võib kaasa tuua suured kahjud.

Kindlasti ei tohi kütmise ajal kodust lahkuda või magama minna. Tulekahju vältimiseks ei tohi  rikkis küttekollet kasutada. Vähimagi kahtluse korral, et kütteseade või korsten pole töökorras, tuleb esimesel võimalusel kutsuda ekspert seda kontrollima. Siiber peab olema kütmise ajal täielikult avatud.

Saabuva talve puhul on tarvis meeles pidada, et ahju tuleb kütta mõistlikult. Ülekütmise vältimiseks tuleb külmade ilmade ajal kütta üks ahjutäis korraga, seda mitu korda päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles