Politsei tabas Tartus autoroolist viis purjutajat

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle-eestiline puhumisaktsioon.
Üle-eestiline puhumisaktsioon. Foto: Liis Treimann / Postimees

Täna hommikul kontrollis politsei üle Eesti autojuhtide kainust. Tartu kontrollaktsioonil pandi linnaservas Ülenurme lähistel ja Sõpruse sillal puhuma ühtekokku 1754 sõidukijuhti.

Avastati viis alkoholi pruukinud autojuhti, neist üks oli veoauto juht. Lisaks selgitati, et üks autojuht ei kasutanud turvavarustust.

Liikluspolitseinik Gunnar Rätsepuu sõnas, et võrreldes mullusega on Tartu linnas tabatud joobes juhtide arv pisut kasvanud. Kui mullu samal ajal tabati neid 318, siis tänavu on kainuskontrollis põrunud 346 autojuhti.

«Need arvud, mis ei taha langustendentsi näidata, teevad mõistagi väga murelikuks. Seda enamgi, et muu hulgas on kasvanud nende juhtide arv, kelle joove ületab 1,5 promilli,» nentis Rätsepuu.

«Politsei jätkab regulaarsete politseireidide kõrval igal võimalusel ka autojuhtide pistelist kainuskontrolli. Lisaks saab liiklusohutuse tagamisse panustada iga liikleja, kes teatab hädaabinumbril joobekahtlusega autojuhist,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles