Hooldustööde tõttu katavad Tähtvere parki oksad

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtvere pargi tavapärased suuremad hooldustööd kestavad tänavu umbes kuu aega, et kõik kuivad oksad puudelt lõigatud saaksid. 
Tähtvere pargi tavapärased suuremad hooldustööd kestavad tänavu umbes kuu aega, et kõik kuivad oksad puudelt lõigatud saaksid. Foto: Kristjan Teedema

Juba paar-kolm nädalat on Tähtvere pargis urisenud mootorsaed, sest viimasest suuremast puuhooldusest on möödas kolm aastat. Tartu linna haljastus- ja puhastusteenistuse arborist Ardo Adoberg selgitas, et tehakse plaanipäraseid hooldustöid, mille käigus lõigatakse puudelt kuivanud oksad. Üks puu tuli tervenisti maha võtta, sest suvine torm oli murdnud ühe haru, mille tõttu ka ülejäänud puu kuivas. Puid hooldatakse seitsmel hektaril.

«Tartu puude tervis on minu hinnangul üle keskmise hea,» märkis Adoberg. Ta tõdes, et Tartu linnas tuleb puudel samamoodi ette tüve- ja juuremädanikku ning suuri õõnsusi nagu mujalgi, kuid hooldustööde tõttu üldiselt teatakse, mis seisukorras puud on. Kolme aasta tagant Tartu parkides tehtavad korrapärased tööd pole ainsad, vajadust mööda teeb linn ka väiksemaid hooldustöid.

Kadakad ja serbia kuused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles