Mänguasjamuuseum ja Jaani kirik saavad müstilise valguserüü

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel valgusfestivalil kaks aastat tagasi lõid muinasjutuliselt särama toomkiriku varemed.
Eelmisel valgusfestivalil kaks aastat tagasi lõid muinasjutuliselt särama toomkiriku varemed. Foto: Annika Haas

Sel neljapäeval saab Tartust värvilisem ja säravam linn kui tavaliselt. Teist korda leiab siin aset festival Tartu Valgus ehk TAVA. Juba möödunud nädalavahetusel võis tähelepanelik linnakodanik näha valgusmeistreid Raekoja platsil laternapostide juures askeldamas. Laupäeval algasid töötoad, kus huvilised saavad proffide juhendamisel valgusinstallatsioonide loomisel kaasa lüüa.

Ürituse peakorraldaja, skulptor Elo Liivi sõnul valis Tartu linnavalitsus koos festivalikorraldajatega taas välja objektid, mis on linnaruumis halvasti valgustatud. Just need hooned toovad valgustusdisainerid põnevate valguslahendustega esile. Nii ehitaksegi sel nädalal eriskummaliste installatsioonidega Jaani kirik (Jaani 5), mänguasjamuuseum (Lutsu 8) ning haridus- ja teadusministeerium (Munga 18). Tõsi, installatsioonid säravad linnaruumis küll vaid 25.–28. oktoobrini ja on seega ajutised. Pikemas perspektiivis loodab Liiv nimetatud objektidele siiski püsivad valguslahendused leida. Sellekohane arutelu Tartu linnavalitsusega käib.

Siiri Sisask ja VJ Alyona Movko

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles