Jääajakeskuse tiigripäeval saab vastuse, kas tiigril on vöödid või triibud

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri tiiger.
Amuuri tiiger. Foto: Merike Valdlo

Järgmisel laupäeval, 27. oktoobril korraldab jääajakeskus koos Tallinna loomaaia sõprade seltsiga tiigripäeva, kus alates keskpäevast saab lustida ja tiigriteadmisi koguda terve perega. Tiigritest tulevad rääkima Mati Kaal ja Aleksei Turovski, loomaaed näitab kaslaste filmi ning korraldab päevakohase mängu. Päeval saab voolida tiigreid, meisterdada ja mängida. 

Lisaks perepäevale on tiigripäeva suurem eesmärk suurendada inimeste teadlikkust tiigritest, nende elust ning Tiigrioru ehituse projektist. Jääajakeskuses peetav tiigripäev ongi üks osa Tallinna loomaaeda plaanitava tiigrioru ehituse kampaaniast.

«Võimas loom tiiger väärib suursugust kodu. Tallinna loomaaed oma 89 hektariga on Euroopa suurima territooriumiga loomaaed, siin on võimalik ehitada tiigritele nüüdisaegne ala,» ütles loomaaia kauaaegne töötaja, zooloog Aleksei Turovski.

Tiigripäeva üks korraldajatest, Sigrid Sepp märkis, et jääajakeskuses tiigrit ei kohta, küll aga leiab sealt tiigri kauge sugulase koopalõvi, kes on välja surnud.

«Tiigripäev on küll pühendatud tiigritele, kuid annab meile samas ka võimaluse pöörata rohkem tähelepanu hävimisohus olevatele liikidele. Seetõttu viivadki meie giidid sel päeval läbi kisklastele pühendatud tuurid, kus külastajad saavad rohkem teada ka väljasurnud kisklaste elust ja olust ürgajal ning ohus olevatest liikidest tänapäeval,» lisas Sepp.

Iga tiigripäeval osaleja aitab otseselt kaasa tiigrite elukvaliteedi parandamisele, sest pool selle päeva piletitulust annetab jääajakeskus tiigrioru ehituseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles