Magava lapse voodisse kukkunud küünlast algas tulekahju

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

18. oktoobril kell 00.32 sai häirekeskus teate tulekahju kohta Tartus Lepa tänaval. Selgus, et laps oli magama minnes jätnud teeküünla voodi äärele ning see kukkus voodisse ja süütas madratsi. 

Majas oli tulekahju puhkemise hetkel kaks täiskasvanut ja kaks last, kes tulekahju ilmsiks tulles majast välja läksid. Naine sai kergemaid põletushaavu jalalabale ning kiirabi vaatas vigastused üle, kedagi haiglasse ei viidud ning laps jäi terveks.

Maja omanik viskas põleva madratsi välja, kuid toas oli süttinud ka teine voodi. Päästjad kustutasid tulekahju ning tuulutasid maja. Põlengutuba sai kuuma- ja suitsukahjustusi, kuid inimesed said ööseks tagasi majja minna. Tulekahju lokaliseeriti kell 00.44.

Päästeamet edastas, et suitsuandur oli majas olemas ning rakendus ka ohu korral tööle, mis võis päästa suuremast õnnetusest.

Päästeamet paneb kõikidele lapsevanematele ja täiskasvanutele südamele, et lahtist tuld ei tohi jätta järelevalveta. Veel enamgi, kui peres on lapsed, peab neil olema keelatud mängida tikkude, tulemasinate, süütevedelike ja muude seesuguste vahenditega - need peavad olema lastele kättesaamatus kohas. Küünalde kasutamisel tuleb järgida ohutusnõudeid: küünal tuleb asetada mittesüttivale alusele ning panna lastele kättesaamatusse kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles