Suurmeister Jaan Ehlvest andis koolinoortele malesimultaani

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile kell 15 algas spordi- ja olümpiamuuseumis malesimultaan, mille andis suurmeister Jaan Ehlvest. Mängima tuli ligi 20 inimest. 

Ehlvest rääkis, et kuna males on nii palju võimalikke käike, siis ei saa seda pähe õppida nagu ajalugu või matemaatikat. «Male treenib pidevalt mälu ja esemelist mõtlemist,» ütles ta. Ehlvesti sõnul pole male küll noorte seas enam väga menukas, sest on palju muud konkureerivat tegevust, aga väike huvi on siiski säilinud. Tavaliselt mängivad need lapsed, kelle vanemad mõistavad malet mängida. 

Nagu suurmeister Jaan Ehlvest, õppis ka Kristjan Virk malet mängima kuueaastaselt. Praeguseks on Virk mänginud malet juba kaks kuud. Esimese mati sai poiss päris kiiresti, aga sellest polnud midagi, sest suurmeister lubas tal teha veel ühe partii. 

Jaan Ehlvest mängis üksi 20 inimese vastu, seega oli Ehlvesti vastasmängijatel rohkem aega oma käike läbi mõelda kui suurmeistril. Ürituse korraldaja Peep Pedmanson märkis, et kui kedagi kutsutakse simultaani andma, siis on tavaliselt vastased kaks astet nõrgemad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles