Greete Palgi: austame naise kehalist puutumatust vaid raseduseni? (3)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greete Palgi
Greete Palgi Foto: Margus Ansu

See väsitab, kuidas tuleb demokraatlikus riigis ikka ja jälle tõestada ja näidata, et vähemused väärivad võrdset kohtlemist ning võrdseid õigusi. Naised paistavad ekrelaste silmis ka veel koos teisest rassist või seksuaalsest sättumusest inimestega vähemuses olevat.

Ekrelane Kenno Põltsam avaldas eilse Tartu Postimehe arvamusküljel oma nägemust abordist, kompromissist, mis tema meelest peaks seisnema riigipoolse rahastuse lõpetamises. Jälle üks mees rääkimas sellest, mida ja kuidas peaksid naised oma kehaga ette võtma.

Põltsami arvamuses hakkab silma terav vastuolu. Ta toob oma argumendi toetuseks välja ÜRO inimõiguste deklaratsiooni, kuhu omal ajal taheti lisada, et igaühel on õigus elule ja kehalisele puutumatusele alates eostamise hetkest. Esiteks, lõpptekstis seda siiski pole. Teiseks peaks see tees andma naisele õiguse ise otsustada, kas ta jätab rakukogumi alles või mitte. Põltsam peaks aga otsustama, kas inimesel on siis õigus kehalisele puutumatusele või mitte. Või kaotab naine selle puutumatuse rasestudes?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles