Tartu ülikool ootab kooliõpilasi seeneviktoriinile

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seen.
Seen. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

​Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed kutsub 6.–12. klasside õpilasi osalema seeneviktoriinil, mis toimub 18. oktoobril 2018 kell 10–14 veebikeskkonnas  Loodusheli.

Viktoriinil esitatakse küsimusi seente mitmekesisuse, eluviisi, liikide ning nende tunnuste, samuti söödavuse ja mürgisuse kohta. Osalejad peavad tundma seeni välimuse järgi ning oskama vastata kirjanduse põhjal koostatud küsimustele.

Seeneviktoriinil saavad osaleda 6.–12. klasside õpilased kahe- või kolmeliikmelistes võistkondades. Ühes võistkonnas võivad olla erinevate klasside õpilased. Hinnatakse kahes vanuserühmas: 6.–9. klass ja 10.–12. klass. Kui ühes võistkonnas on liikmeid eri klassidest, arvestatakse hindamisel  tulemust vanema klassitaseme järgi. 

Viktoriinil osalemiseks tuleb registreerida oma võistkond võistluse veebikeskkonnas. Registreerumine lõpeb 17. oktoobril 2018 kell 14.

Seeneviktoriin peetakse 18. oktoobril kella 10.–14. Osalemiseks tuleb siseneda veebikeskkonda Loodusheli registreerumisel saadud kasutajatunnuse ja parooliga. Küsimused esitatakse ükshaaval ja võistkonnad saavad neile vastata nende esitamise järjekorras. Parimate seenetundjate vahel loositakse välja auhinnad.

Kui registreerunud võistkond loobub viktoriinil osalemast või vahetuvad võistkonna liikmed, siis palutakse sellest teada anda aadressil loodusmuuseum@ut.ee.

Enne viktoriini soovitatakse osalejatel õppida tundma seente mitmekesisust, tunnuseid, eluviisi, nende söödavust ja mürgisust ning määrama seeni välimuse järgi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles