Tartu linnaraamatukogu alustab sellest nädalast kärglaenutust (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatud.
Raamatud. Foto: Elmo Riig / Sakala

15. oktoobrist saavad pereliikmed, sõbrad ja kõik, kellele see vähegi vajalik tundub, üksteisele ja üksteise eest raamatuid laenata. Selleks tuleb endale sobivas raamatukogu teeninduspunktis teada anda, et soovitakse olla raamatukogukärg, rühm lugejaid, kes üksteisele, üksteise kirjele ja üksteise eest laenavad.

Kärglaenutusest on abi näiteks siis, kui endal pole aega tellitud raamatule õigel ajal järele minna. Esmajoones rõõmustab see siiski peresid, sest nüüd saavad vanemad lastele ilma tülika paberimajanduse ja imelike küsimusteta koolis ettenähtud lugemist koju tuua. Aga samamoodi on see mõeldud ka naabritele, sõpradele, ühesõnaga kõigile, kellele see raamatute ja teistegi väljaannete laenamise hõlpsamaks teeb.  

Kärglaenutus vahetab välja seni kehtinud tülika volitustega laenutamise, aga ei hõlma e-kataloogi ESTER iseteeninduskeskkonda. Meeles tasub pidada sedagi, et korraga saab osaleda ainult ühes kärjes.

Kärglaenutuse loomiseks on vaja kõigi osalejate allkirjastatud ühisavaldust, laste puhul piisab lapsevanema allkirjast. Avalduse blanketi ja lisainfot leiab huviline linnaraamatukogu kodulehelt www.luts.ee teenuste rubriigist märksõna «raamatukogu kasutamine» alt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles