Tartu plaanib 119,5-miljonilist aastaeelarvet

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus saatis täna volikokku linna tuleva aasta eelarve, mille maht on 119,5 miljonit eurot.

Linnapea Urmas Kruuse ütles eelarvet kommenteerides, et haridus on endiselt üks linna prioriteetidest ning tuleval aastal panustab Tartu sellesse veelgi enam. Lasteaiamaksu tõusust saadava rahaga on kavas suurendada lasteaedade personalikulusid 3,5 protsendi võrra. Samuti luua juurde ligi 200 uut lasteaiakohta.

«Uute kohtade loomiseks jätkub tihe koostöö ka eralasteaedadega,» lisas Kruuse. Suured investeeringud on ette nähtud mitmete koolimajade ja lasteaedade hoonete renoveerimiseks.

Majanduse valdkonna suurinvesteering on Tartu idapoolne ümbersõit.
 
Tartu 2012. aasta eelarve sissetulekute ja väljaminekute kogumahuks on kavandatud 119 450 949 eurot. Võrreldes käesoleva aasta täpsustatud eelarvega kasvab eelarve maht 7,9 protsenti.

Põhitegevuse tulud on tuleval aastal  90,3 miljonit eurot ehk 1,2 protsenti suuremad kui tänavu. Füüsilise isiku tulumaksust laekuvad summad kasvavad 3,1 protsenti.

Põhitegevuse kuludeks on kavandatud 85,7 miljonit eurot. Võrreldes 2011. aastaga on kasv 2,5 protsenti. Tegevuskuludest moodustavad hariduse valdkonna kulud 55,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles