Lämmatav sõbralikkus

Sirje Toomla
, keeletoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Toomla
Sirje Toomla Foto: Margus Ansu

Arsti ukse taga pani mind võpatama tekst, mis plakatilt vastu vaatas: see oli teadaanne kõhu- ja hambasõbralike toitude kohta. Mismoodi peaks mingi toit olema minu kõhu vastu lahke ja kuidas ta seda teeb, tahtnuks küsida. Piimabakter olevat ka kõhusõbralik. Teadaolevalt minu kõht ei suhtle söökidega, bakterid temaga samuti mitte.

Nagu sellest veel vähe oleks, selgub, et koolis võtab maad ajusõbralik õpetamine. Parimad koolid on lisaks õpilas- ja õpetajasõbralikud. Enamasti kasutatakse käesõbralikku hiirt ja silmadele teeb pai silmasõbralik monitor. Jalgratastel on küljes tagumikusõbralik sadul ning sõites kantakse ainult jalasõbralikke jalatseid; kui aga vihma kallab, ka veesõbralikke. Üldse on moodsa inimese riietus kehasõbralik ning kui see juhtub kortsus olema, on tegu vaid kandmissõbralike kortsudega. Kui kellelgi on veel sõrmus sõrmes, on see kindlasti sõrmesõbralik.

Maja peab olema kliimasõbralik ja seal on kindla peale unesõbralik magamistuba. Ja kui remondi tegemisel on vaja kasutada liimipüstolit, siis ainult seljasõbralikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles