Esmaspäeval algavad Maarjamõisa polikliiniku ümberehitustööd

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarjamõisa polikliinikut ootavad ees remonditööd.
Maarjamõisa polikliinikut ootavad ees remonditööd. Foto: Laila Kaasik

15. oktoobril alustatakse L. Puusepa 1a hoone ehk Maarjamõisa polikliiniku rekonstrueerimistöid, mille tulemusena valmib moodne tervisekeskus.

Remondi esimene osa algab nüüd ja see lõpeb järgmise aasta detsembris, mil saavad valmis tervisekeskuse ruumid esimesest kuni kolmanda korruseni.

Remont algab esmaspäeval kolmandalt korruselt kõigepealt lammutustöödega.

Ehituse perioodiks kolitakse kolmandal ja neljandal korrusel töötavad perearstid ümber üle tee asuvasse L. Puusepa 6 hoonesse. See on hoone, kus asub spordimeditsiini ja taastusravikliiniku õendushoolduse osakond. Perearstid Tiiu Tootsi, Aino Liba, Liivika Born ja Merike Värv võtavad patsiente seal vastu alates 22. oktoobrist ning perearst Ruth Ladva alates 24. oktoobrist.

Puusepa 6 ehk TÜ Kliinikumi spordimeditsiini ja taastusravikliiniku õendushoolduse maja.
Puusepa 6 ehk TÜ Kliinikumi spordimeditsiini ja taastusravikliiniku õendushoolduse maja. Foto: MARGUS ANSU / PM/SCANPIX BALTICS

L. Puusepa 6 majja perearsti juurde minevatel patsientidel tuleb üles leida hoone taga asuv sissekäik, seal on ka suunavad viidad. Lapsevankrite ja ratastoolidega patsientid saavad kasutada lifti, mis asub L. Puusepa 6 hoone erakorralise meditsiini osakonna (EMO) poolses küljes.

Need perearstid, kes töötavad praegu L. Puusepa 1a teisel korrusel, jäävad praegusesse asukohta ning liiguvad pärast kolmanda korruse valmimist kolmanda korruse uutesse kabinettidesse.

L. Puusepa 1a hoone ümberehitustööd aga aasta pärast ei lõpe, vaid kestavad kuni 2020. aasta septembrini. Rekonstrueerimise tulemusena rajatakse moodne tervisekeskus 20 perearstile ja nende patsientidele.

Tulevikus koondatakse Maarjamõisasse ka Tartu ülikooli hambaarstiteaduse instituudi ja kliinikumi stomatoloogiakliiniku ruumid, tuues üle kõik tegevused Raekoja plats 6 hoone rendipinnalt. Samuti kaasajastatakse androloogiakeskuse ruume ning laiendatakse Tartu ülikooli peremeditsiini ja rahvatervishoiu instituudi õpperuume.

Ettevõtmise käigus uuendatakse kogu maja tehnosüsteemid.

Kliinikumi juhatuse liige Marek Seer ütles, et kuna lammutustöödega kaasneb tolm ja müra, palub ta patsientidelt mõistvat suhtumist ning soovitab enne arsti vastuvõtule tulekut veenduda vastuvõtu asukohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles