Palju paksu verd tekitanud Ihaste kruntide detailplaneeringu üle toimub esmaspäeval avalik arutelu

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ihaste elanikud kardavad, et detailplaneeringu teostumisel jääb armsast metsatukast alles vaid mälestus.
Ihaste elanikud kardavad, et detailplaneeringu teostumisel jääb armsast metsatukast alles vaid mälestus. Foto: Kristjan Teedema

Esmaspäeval, 15. oktoobril kell 16 algab Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi saalis (Kaunase pst 70) palju paksu verd tekitanud Hipodroomi 4 ja Männimetsa tee 3a krundi detailplaneeringu avalik arutelu.

Tartu linnavalitsus tutvustab seiskohti, mis on võetud detailplaneeringu avaliku väljapaneku jooksul laekunud ettepanekute ja vastuväidete kohta.

Ihastes asuv planeeringuala hõlmab ligi 12 hektari suurust hoonestamata ja suuremas osas kõrghaljastusega kaetud ala. Planeering lubab rajada 28 üksikelamut, mille ehitisealune pindala on sõltuvalt krundi asukohast 250–300 ruutmeetrit. 

Ühtlasi on elamukruntidel määratud väärtuslikumad säilitatava kõrghaljastusega alad. Planeeritav avalikku kasutusse jääv maa-ala hõlmab ligi 60 protsenti olemasolevate kruntide pindalade summast. Sõlmitud on kokkulepe loodusliku maa tasuta üleandmise kohta linnale.

Hipodroomi 4 ja Männimetsa tee 3a krundi detailplaneeringu võttis linnavolikogu vastu ja saatis avalikustamisele käesoleva aasta 28. juunil. Paljusid Ihaste elanikke asjade selline käik aga ei rõõmusta, sest nad kardavad armsaks saanud metsatuka kadumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles