Tartu kesklinna lisandus viis elektriautode kiirlaadijat

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu linnavalitsus

SmartEnCity projekti toel paigaldati Tartu kesklinna uued elektriautode kiirlaadijad, mida saab kasutama hakata 1. novembrist.

Uued kiirlaadijad asuvad Aura keskuse ja Turu tänava spordihoone vahel (kaks laadijat), Väike-Turu ja Soola tänava nurgal (bussijaama vastas olevas parklas), Küüni-Uueturu tänava nurgal (kaubamaja ja Poe tänava pargi vahel) ning Poe tänaval Vabaduse puiestee poolses otsas.

Abilinnapea Raimond Tamme sõnul tahetakse laadijate lisamisemisega soodustada elektriautode kasutamist Tartus. «Nõudlus elektriautode laadimisvõimaluste järele on kesklinna piirkonnas aasta-aastalt kasvanud. Keskkonnasäästliku elektritranspordi edendamisel on mitmekülgse laadimistaristu olemasolu kriitilise tähtsusega. Meie uued kiirlaadijad on varustatud ka CCS-standardile ehk siis Euroopa standardile vastava pistikuga, mis võimaldab laadida Euroopas ja samuti USAs toodetud elektriautosid, mida senini Eesti kiirlaadijates ei olnud võimalik laadida,» ütles ta.

Kiirlaadijate ost ja paigaldus läks maksma 119 274 eurot, tööd tegi riigihanke võitnud OÜ Elektritransport.

Laadijate ostu ja paigaldamist rahastati rahvusvahelisest projektist SmartEnCity, mille käigus luuakse kesklinnas asuvast hruštšovkade piirkonnast nutilahendustel toimiv energiasäästlik linnaosa. Projekti üks peamisi tegevusi on nõukogudeaegsete kortermajade renoveerimine liginullenergiahooneteks.

SmartEnCity projekti rahastatakse Euroopa Liidu teadusuuringute ja innovatsiooni raamprogrammist Horisont 2020. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles